If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Изчислението и измерването са две различни неща.Не се измерва в процент, а се изчислява като такъв, меренето е механичен процес
Защо на абривиетурата на гумата тогава не пише вече изчислените мм.,а пише процентите ????????Въпроса е сериозен,виждам че си запознат и ми е интересно.............
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Защо на абривиетурата на гумата тогава не пише вече изчислените мм.,а пише процентите ????????Въпроса е сериозен,виждам че си запознат и ми е интересно.............
А това какво значи според теб-
Пропорционалното отношение е показател, който се получава по формулата:
(височина/широчина) x 100
При липса на стойност за пропорционалното отношение се приема пропорционално отношение 82.Пост 48
Не са ли това проценти или май не четете или не разбирате какво четете
Защото един абсолютен размер (височина в мм.) не дава ясна представа за вида на гумата.
Когато за обозначаване на височината се посочва % от широчината е доста по-ясно.
Или казано иначе, 2 гуми с различна широчина но с еднакъв индекс за височина, са сходни като конфигурация, поради това че при двете съотношенията ширина/височина са еднакви.
Проблем нямам - странно ми е, как си губите времето с глупости! Мислите, умувате....
До вчера всеки тесен специалист питаше за ДОТ и търсеше най-прясната гума.
Вече и за индексите започват проучвания
Вкарвате се в някакви филми....
Проблем нямам - странно ми е, как си губите времето с глупости! Мислите, умувате....
До вчера всеки тесен специалист питаше за ДОТ и търсеше най-прясната гума.
Вече и за индексите започват проучвания
Вкарвате се в някакви филми....
Не бе колега, имаше случаи даже във форума на пръснати гуми на магистралата. Разлика от гума до гума при един и същи модел има съществена, едните са сметнати за градски коли и ванове а 166 е лимузина, при това доста тежка. Тези скоростни и теглови индекси не са сложени само за красота. Предпочитам да попитам за нещо в което не съм сигурен, от колкото да страдам след това. Там, където се касае за сигурността се "мисли и умува" предварително.
Не бе колега, имаше случаи даже във форума на пръснати гуми на магистралата. Разлика от гума до гума при един и същи модел има съществена, едните са сметнати за градски коли и ванове а 166 е лимузина, при това доста тежка. Тези скоростни и теглови индекси не са сложени само за красота. Предпочитам да попитам за нещо в което не съм сигурен, от колкото да страдам след това. Там, където се касае за сигурността се "мисли и умува" предварително.
Много правилно - по-добре да попиташ, отколкото да правиш глупости.
Това което знам аз за скоростния индекс е, че колкото е по-голям, т.е за по-висока скорост, толкова по-добре.
И не толкова, че ще развиваш такива скорости каквито са указани, а за това, че такива гуми са по-издръжливи и по-малко губят от свойствата си при температурните колебания на асфалта.
Comment